Hoortoestel en mondkapje?

Het dragen van een mondkapje is op dit moment de nieuwe realiteit. Voor slechthorenden geeft dit wel wat uitdagingen. Zo is het verstaan van iemand met een mondkapje vaak lastig omdat er geen gebruik gemaakt kan worden van het lipbeeld en het geluid wat gedempt wordt. Het is voor de slechthorende daarom belangrijk dat er duidelijk en eventueel iets luider gesproken wordt. Er zijn hiervoor speciale stickers welke op het mondkapje geplakt kunnen worden om anderen erop te attenderen dat u slechthorend bent.

Verder is het dragen van het mondkapje met hoortoestellen lastig. De elastiekjes kunnen verstrikt raken met de hoortoestellen en met het afdoen van het mondkapje kunnen de hoortoestellen achter het oor vandaan vallen. Er zijn speciale earsavers die dit kunnen voorkomen. Ze worden achter het hoofd gedragen en u kunt elastiekjes hier aan vast maken.

De stickers en earsavers hebben wij voor u in de winkel of bel ons even dan sturen wij  het naar u op!

Helaas merken wij op dit moment nog dat er nog veel mensen zijn die het hoortoestel verliezen door het afdoen van het mondkapje. Daarom willen wij in deze coronatijd, die lastig is voor ons allemaal, graag ons steentje bijdragen. Er is op dit moment een mooi initiatief vanuit de rijksoverheid, het heet “aandacht voor elkaar”. Op www.aandachtvoorelkaar.nl  staan mooie ideeën en initiatieven om elkaar te helpen in deze coronatijd. Wij als Horen Epe hebben ons aangemeld met ons initiatief om een verloren hoortoestel weer te verenigen met de eigenaar. Dus heeft u een hoortoestel gevonden, dan kunt u het bij ons afgeven. Wij gaan ervoor zorgen dat het hoortoestel weer gekoppeld wordt aan de juiste persoon.

Mocht het hoortoestel na contact met de eigenaar niet worden opgehaald dan doneren wij het na een jaar aan de Hearing Foundation. De hoortoestellen worden dan bij Starkey gereviseerd en gerepareerd en weer ingezet in internationale missies. De Foundation heeft in meer dan 100 landen, met de hulp van duizenden vrijwilligers, al 1.9 miljoen hoortoestellen aangepast en daarmee talloze levens verbeterd. “So the World May Hear”.

Met bovenstaand initiatief dragen wij graag ons steentje bij. Ook blijven wij in deze tijd, op een veilige manier, gewoon open om klanten te blijven ondersteunen met hun gehoor.

 

Geef een reactie