Gehoorbescherming

Soms lijkt het wel of jonge oren beter tegen lawaai kunnen, zo hard als de muziek klinkt op popfestival of door de koptelefoon. Toch klopt dat niet. Recent onderzoek van het AMC wijst uit dat vermoedelijk een kwart van de jongeren tussen 12 en 25 jaar gehoorschade heeft. Meestal onherstelbaar. Met gehoorbescherming kunt u dit voorkomen.

Decibel: hoe veel, hoe lang, hoe vaak?

De kracht van geluid drukken we uit in decibels. De grens waarbij geluid schadelijk is voor het gehoor ligt op 80 dB. Bij 120 dB begint de pijngrens. Maar niet alleen het aantal decibels telt. Ook langdurige of herhaalde blootstelling aan lawaai kan leiden tot gehoorverlies. Bescherming is dus van groot belang.

Voor meer informatie of een afspraak, neem  contact met ons op.

Op maat gehoorbescherming:

Voor een optimale bescherming van uw gehoor is het aan te raden gehoorbescherming op maat te laten maken. Maatwerk oordoppen kenmerken zich door de perfecte pasvorm en de vele keuzes qua filters, kleuren en materiaal. Met maatwerk gehoorbescherming kies je voor kwaliteit. Voor iedere situatie is er de juiste uitvoering.

 

Werkvloer

Custom-Fit Pro/ Otoplastieken   €134.95
De Custom-Fit Pro zijn op maat gemaakte oordoppen met een uniek filter voor de bouw, waarmee schadelijk geluid tot een veilig niveau wordt gedempt. Daarnaast is communicatie nog steeds goed mogelijk, wat erg belangrijk is in een werkomgeving.

Custom-Fit Pro met Detec   €145,-
Deze gehoorbeschermers bevatten een detectiekogel voor het terugvinden bij verlies. Belangrijk bij bijvoorbeeld de voedselindustrie.

Custom-Fit pro DM   €177.95
De Pluggerz Custom-Fit Pro DM oordoppen hebben een speciaal DM filter, dat er voor zorgt dat het geluid gedempt, maar niet vervormt wordt. Alsof je de radio zachter zet! Ideaal als communicatie erg belangrijk is.

Muziek

Custom-Fit Music   €134,95
Custom-Fit Music beschermt je gehoor tijdens muziekfestivals, concerten of evenementen, maar natuurlijk ook gewoon in discotheken en cafés. Het geluid wordt gedempt tot een veilig niveau. Hierdoor wordt je gehoor beschermd, blijft de muziek goed hoorbaar, maar is communiceren met vrienden ook nog prima mogelijk.

Custom-Fit Music DM   €177,95
Op maat gemaakte gehoorbescherming van de hoogste kwaliteit dankzij het premium DM filter voor muziek. Dit filter draait het volume lager, zonder het geluid te vervormen. Zo kun je optimaal genieten als muzikant en muziekliefhebber.

Custom-fit Music 2in1   €177.95
De Custom-Fit Music 2in1 is op maat gemaakte gehoorbescherming, die ook gekoppeld kan worden aan bijna alle in-ear speakers. Twee opties in één dus! (let op: wanneer de in-ears gekoppeld zijn is er geen bescherming) Het vlakke filter zorgt voor een unieke beleving van muziek en dempt het geluid tot een veilig niveau. Hierdoor wordt je gehoor beschermd, blijft de muziek goed hoorbaar, maar is communiceren met vrienden ook nog prima mogelijk. Ideaal voor muziekliefhebbers.

Motorrijden

Custom Fit Road   €134,95
Custom-Fit Road is op maat gemaakte gehoorbescherming voor op de motor, in de cabrio of tijdens het karten. Hoe heerlijk het ook is, geluid van de motor en windgeruis kunnen blijvende gehoorschade veroorzaken. Custom-Fit Road heeft een uniek filter dat schadelijk geluiden tot een veilig niveau dempt, terwijl alle verkeerssignalen hoorbaar blijven.

Schieten

Custom-Fit Shoot   €134,95
De Custom-Fit Shoot is op maat gemaakte gehoorbescherming voor jagers en sportschutters. Het is belangrijk je gehoor goed te beschermen als je gaat jagen of schieten bij een schietbaan. Deze gehoorbeschermers bevatten een speciaal filter voor harde geluiden.

Custom-Fit Shoot CENS Active   €890,-
Custom-Fit Shoot Cens Active oordoppen zijn speciaal ontworpen voor de jager/sportschutter en hebben een heel speciaal filter. Het Cens Active filter versterkt namelijk de omgevingsgeluiden, zoals het geritsel van dieren, en ‘klapt’ dicht wanneer er een schot gelost wordt. De oordoppen zijn ook geschikt voor de schietsport.

Concentreren

Custom-Fit Quiet   €134,95
Wil je niet gestoord worden door omgevingsgeluiden tijdens het studeren, werken of lezen? Kies dan voor deze comfortabele op maat gemaakte oordoppen, speciaal gemaakt om zo veel mogelijk geluid te dempen. Met de Custom-Fit Quiet word je niet gestoord en kun je je goed concentreren.

Custom-Fit Quiet 2-in-1   €177,95
De Custom-Fit Quiet 2-in-1 is op maat gemaakte gehoorbescherming voor optimale concentratie. Deze oordopjes kun je ook koppelen aan veel in-ear speakers, zodat je naar muziek kunt luisteren. Twee opties in één dus!

Vliegen

Custom-Fit Travel   €134,95
Opzien tegen reizen met het vliegtuig, omdat je pijn aan je oren krijgt bij het stijgen en dalen? Deze comfortabele oordopjes zijn speciaal voor grote hoogtes ontwikkeld en heffen het effect van drukverschil op. Bovendien filteren ze ook het (vliegtuig) geluid.

Op maat gehoorbescherming met Communicatie:

Custom Fit Lifeshell Protect.comm   €165,-
De Lifeshell Protect.comm is een gehoorbeschermer en communicatiemiddel in één. Ideaal voor lawaaiige omstandigheden waarin goede communicatie ook belangrijk is. Aan één gehoorbeschermer zit een porto aansluiting, verder zijn beide gehoorbeschermers voorzien van een filter.

Custom-Fit Road Com   €215,-
Op maat gemaakte motor oordoppen met ingebouwde speaker voor navigatie of communicatie met je vrienden. De Custom-Fit Road Com combineert gehoorbescherming en headset in één. Het unieke filter dempt schadelijk geluid tot een veilig niveau, terwijl je wel duidelijk de navigatie, communicatieapparatuur of MP3-speler kunt horen.

Custom-Fit Road Com Mic   €259,95
Naast een ingebouwde speaker heeft de Road Com Mic ook een microfoon om te communiceren met andere motorrijders.

Universele gehoorbescherming:  €19.95

Heeft u slechts incidenteel gehoorbescherming nodig, dan kunt u kiezen voor universele gehoorbescherming. Deze plugjes worden geleverd in 2 verschillende maten zodat u zelf kunt proberen welke het beste aansluit. U kunt kiezen uit Pro, Sleep, Music, Road, Shoot, Quiet, Travel, Swim en Swim kids.

Oorkappen voor kinderen €19.95

Lichtgewicht oorkappen in een leuke blauwe of roze kleur. Ze zijn bijvoorbeeld te gebruiken voor concentratieverbetering op school en om schadelijk geluid buiten te sluiten, zoals op muziekevenementen. De oorkappen zijn geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.