Solo Apparatuur

Kosten: Offerte op maat afhankelijk van het type solo apparatuur. In sommige gevallen is vergoeding door uw zorgverzekeraar mogelijk.

De technologie van nu zorgt ervoor dat het spraakverstaan met hoortoestellen in de meeste luistersituaties een prettige ervaring is. In sommige situaties volstaan hoortoestellen echter niet. U kunt dan gebruik maken van Solo Apparatuur.

Bij Solo Apparatuur maakt u gebruik van een externe microfoon. Deze microfoon vangt het geluid op en zendt het draadloos naar uw hoortoestellen. Het voordeel hiervan is dat het geluid dichter bij de bron wordt opgevangen. Hierdoor hoeft het minder afstand af te leggen en gaat er minder geluid verloren.

Solo apparatuur kan op meerdere manieren gebruikt worden. U kunt bijvoorbeeld de microfoon op tafel leggen in een gezelschap of vergadering. De microfoon zal zich automatisch richten naar de spreker of u kunt de microfoon zelf richten naar een bepaalde spreker. Ook is het mogelijk de microfoon aan één spreker te geven tijdens bijvoorbeeld een lezing of wanneer u met iemand spreekt in een rumoerige situatie.

Soloapparatuur kan daarnaast ook aangesloten worden aan uw televisie, uw mobiele telefoon of multi- media apparatuur zoals computers en muziekspelers. U hoort het geluid dan direct in uw hoortoestellen waardoor het geluid perfect op uw gehoor is afgestemd.