Werkplekaanpassingen

Kosten: Persoonlijke offerte, soms vergoeding via zorgverzekeraar mogelijk.

Wanneer het gehoor afneemt kan het zijn dat u ook op de werkplek extra ondersteuning nodig heeft. Natuurlijk is dit voor iedereen anders, daarom gaan wij samen met u kijken wat er nodig is om goed en zonder risico te kunnen functioneren. Ook werken wij samen met een leverancier van hoorhulpmiddelen. Zij komen indien nodig vrijblijvend bij u op de werkplek kijken om te inventariseren wat er nodig is. De prijzen en eventuele vergoedingen van de hulpmiddelen worden altijd voor de aanpassing met u besproken.

Voorbeelden van aanpassingen op de werkplek:

  • Wanneer er veel lawaai is op de werkvloer kan er gebruik gemaakt worden van een wek- en waarschuwingssysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat u gewaarschuwd wordt door middel van een tril- of flitssysteem wanneer iemand u roept of als de telefoon of de deurbel gaat. Ook een brandalarm kan hierop worden aangesloten.
  • Wanneer u veel in vergaderingen of conferenties zit kan het lastig zijn alle sprekers goed te verstaan. U kunt dan gebruik maken van een communicatiesysteem door bijvoorbeeld meerdere microfoons te gebruiken.
  • Wanneer u veel moet telefoneren zijn er speciale telefoons of hulpmiddelen welke u helpen het overgaan van de telefoon niet te missen en het gesprek duidelijk te verstaan.

Zo zijn er nog vele andere mogelijke aanpassingen afgestemd op uw persoonlijke werksituatie. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend persoonlijk advies.