Wek- en waarschuwingssysteem

Wek-en-waarschuwing-HorenEpe

Moeite met het horen van de deurbel, telefoon, rookmelder, babyfoon of wekker?

Met een wek- en waarschuwingssysteem hoeft u al deze signalen niet meer te missen. Een draadloos systeem maakt deze signalen zichtbaar of voelbaar door middel van een flitslamp of trilontvanger of op uw mobiele telefoon. Bij gebruik van een flitslamp kunnen meerdere ontvangers gebruikt worden, zodat u overal in huis gewaarschuwd wordt. Met een trilontvanger of mobiele app bent u overal in en rondom het huis bereikbaar. De trilontvanger is heel compact, u kunt hem makkelijk bij u dragen of op de kleding clippen.

Ook ’s nachts veilig!

Ook wanneer u geen hoortoestel draagt zoals ’s nachts kunnen de signalen weergegeven worden via uw wekker. Zo blijkt dat mensen met een gehoorverlies vaak niet wakker worden van het geluid van een normale rookmelder. Een speciale wekker geeft het signaal weer door middel van een flitssignaal of een trilschijf, zo bent u ook ’s nachts bereikbaar en veilig.

Op de werkplek

Natuurlijk is het ook mogelijk een wek- en waarschuwingssysteem op de werkplek te installeren, zodat u zonder problemen uw werk kunt doen. Indien er veel lawaai is op de werkvloer is dit systeem ook een uitkomst.

Weergeven van de signalen

De ontvangers hebben voor elk signaalbron een individueel flits- of trilritme. Daarnaast wordt er  door middel van lampjes aangegeven welke zender actief is: de telefoon, deurbel, babyfoon of rookmelder. De symbolen en verschillende kleuren van de LED’s geven altijd duidelijk aan welke gebeurtenis er gemeld wordt.

Kosten

De kosten van dit systeem zijn afhankelijk van welke zenders en ontvangers u precies nodig heeft. Wij kijken altijd naar uw persoonlijke situatie en maken graag een offerte. Indien uw gemiddelde gehoorverlies groter is dan 35 dB komt u in aanmerking voor vergoeding van een wek- en waarschuwingssysteem. Deze grens is hetzelfde als voor de vergoeding van hoortoestellen. Bij alle zorgverzekeraars wordt er een basispakket volledig vergoed. Welke zenders en ontvangers er precies in het basispakket zitten is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Natuurlijk kunt u dit basispakket op eigen kosten uitbreiden. Ook verschilt het per zorgverzekeraar of het systeem uw eigendom wordt of dat u het in bruikleen krijgt. De installatie van dit systeem wordt ook vaak volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.

Geïnteresseerd?

Kom gerust eens langs of maak een afspraak voor een persoonlijk advies en een demonstratie in de winkel. Heeft u nog vragen neem dan hier contact met ons op of via de mail of telefonisch op info@horenepe.nl of 0578-769089.