Hoortoestellen en vergoedingen

Hoortoestellen en hun mogelijkheden

Horen Epe werkt met hoortoestellen van alle merken. Zo leveren wij onder andere Signia, Audio Service, Widex, Coselgi, Starkey, GN Resound, Phonak, Unitron en Oticon. Wij kunnen op deze manier voor iedereen de juiste oplossing bieden. Tijdens een proefperiode kunt u zelf gaan ervaren hoe de hoortoestellen u bevallen.

Uiteraard werken wij met de nieuwste ontwikkelingen op hoorgebied. Deze ontwikkelingen bieden de mogelijkheid het geluid en het verstaan voor veel verschillende situaties waarin u komt te optimaliseren. Ook geven de nieuwste ontwikkelingen ons meer technische mogelijkheden zoals het opladen van hoortoestellen, het draadloos zenden van geluid van de televisie of de telefoon naar uw hoortoestellen en het bedienen van uw hoortoestellen met uw telefoon. Verder kunnen wij de nieuwste hoortoestellen ook op afstand voor u instellen.

Vrijblijvend hoortoestellen proberen? Neem contact met ons op.

Typen hoortoestellen

Omdat er veel verschillende typen hoortoestellen zijn hebben wij voor u een overzicht gemaakt. Hierin zijn de hoortoestellen ingedeeld in 4 groepen met elk hun eigen kenmerken en mogelijkheden.

 

Welk hoortoestel past bij je

Optimaal Beleven Plan

Om optimaal te blijven genieten van alle geluiden om u heen is het belangrijk dat uw hooroplossing goed blijft werken. Het Optimaal Beleven Plan van Horen Epe zorgt ervoor dat u 4 jaar lang voorzien bent van alle artikelen en service welke nodig zijn voor een optimaal gebruik van uw hoortoestellen.

Het Optimaal Beleven Plan is bij een hoortoestel uit Optimaal Top, Optimaal Goed en Optimaal in Orde inbegrepen in de hoortoestelprijs. Bij een hoortoestel uit Optimaal Basis kunt u het Optimaal Beleven Plan apart afsluiten.

Contracten zorgverzekeraars

Horen Epe heeft met alle zorgverzekeraars een contract. De hoortoestellen uit optimaal Basis, welke vergoed worden door de zorgverzekeraar, worden ingedeeld in vijf categorieën. Naar aanleiding van uw hoormeting en het resultaat van de Amsterdamse Vragenlijst, een vragenlijst die uw hoorbeperkingen inventariseert, wordt u ingedeeld in 1 van deze 5 categorieën. Elke categorie heeft een eigen prijs welke door de zorgverzekeraar wordt bepaald.

Vergoedingen

Van de hoortoestellen uit Optimaal Basis krijgt u uit de basisverzekering 75% vergoed. Eventueel wordt van de 25% eigen bijdrage nog een deel vergoed uit de aanvullende verzekering. Wij informeren u graag over het tarief en de vergoeding die u vermoedelijk kunt verwachten.
Bent u verzekerd bij de Achmea, dan worden de hoortoestellen in bruikleen geleverd waardoor uw eigen risico niet wordt aangesproken.
Hoortoestellen uit Optimaal In Orde, Optimaal Goed en Optimaal Top worden in principe niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Belastingvoordeel

De kosten voor hoortoestellen zijn aftrekbaar bij de belasting. Dit is heel interessant voor hoortoestellen uit Optimaal In Orde, Optimaal Goed en Optimaal Top. Meer informatie vindt u via onderstaande link van de belastingdienst:

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/relatie_familie_en_gezondheid/gezondheid/aftrek_zorgkosten/overzicht_zorgkosten/hulpmiddelen/gehoorapparaat