Telefonie voor slechthorenden

Het verstaan van de telefoon is belangrijk voor zowel goed- als slechthorenden. Het zorgt ervoor dat we met elkaar in contact blijven. Voor slechthorenden is het vaak lastig de telefoon goed te kunnen verstaan. Het geluid is te zacht en onduidelijk of er ontstaan vervelende bijgeluiden zoals een fluittoon of een storing door het dragen van de hoortoestellen. Om dit alles te verbeteren zijn er speciale slechthorenden telefoons. Deze telefoons kunnen zowel door de slechthorende als hun huisgenoten gebruikt worden. Naast telefoons zijn er ook hulpmiddelen voor uw vaste telefoon of mobiel. 

Wilt u eens een telefoon proberen?  Wij hebben diverse werkende modellen in de winkel om te proberen en u kunt ook vrijblijvend een telefoon op proef proberen. Neem hiervoor contact met ons op.

Telefoons voor slechthorenden

FlashTel Comfort 3 .    €99,95

De telefoon FlashTEL Comfort 3 is een vaste telefoon met veel mogelijkheden voor slechthorenden. De telefoon heeft een regelbare versterking van 30 dB waarmee u het volume aan de luidheid van de stem van uw gesprekspartner kunt aanpassen. Via de  ingebouwde ringleiding in de hoorn kunt u het geluid rechtstreeks op uw eventuele hoortoestel of CI ontvangen. Uw hoortoestel of CI dient dan wel te beschikken over een (geactiveerde) T-stand.

De flashTEL Comfort 3 is ook te bestellen met bluetooth koppeling voor headset of hoortoestellen. Deze bluetooth uitvoering kost €119,95

Verder beschikt de FlashTEL Comfort 3 nog over;

Aanpasbaar aan gehoorverlies (hoge en lage tonen) – Aansluiting voor headset of hoofdtelefoon (2,5 mm of 3,5 mm audio uitgang) – Handsfree functie – Mogelijkheid voor waarschuwing met extra lichtsignaal – Mogelijkheid voor de aansluiting van een trilschijf – Duidelijk monochroom LCD display met een contrastrijke weergave – Verschillende beltonen instelbaar – Zes voorkeuzetoetsen – Telefoonboek voor 50 nummers – Nummerherhaling van de laatste tien gekozen nummers – Nummerherkenning – Behoud gegevens bij verplaatsen

 

Scalla-3 Combo (vast + dect).    €159,95

Scalla 3 Combo telefoon bestaat uit een vaste telefoon gecombineerd met een mobiele handset. De mobiele draadloze telefoon biedt dezelfde comfortabele kenmerken als de vaste telefoon en breidt daarmee haar bewegingsradius uit. Beide hebben een regelbare versterking van het geluid van 40 dB of geven het geluid weer via het hoortoestel of de CI. Deze dienen dan voorzien te zijn van een geactiveerde ringleidingstand.

Beide telefoons zijn voorzien van een SOS knop. Deze alarmfunctie belt bij indrukken automatisch meerdere vooraf ingeprogrammeerde nummers.

De alarmfunctie krijgt bij het mobiele concept een aparte betekenis omdat u het mobiele gedeelte met u mee kunt dragen en de alarmtoets altijd bij de hand is.

Verder beschikt de Scalla 3 combo nog over;

– Regeling van hoge/lage tonen – Digitaal antwoordapparaat met uitstekende spraakkwaliteit – Telefoonboekrecords met eigen spraak- of geluidsopnamen mogelijk – Elektronisch telefoonboek voor 30 records – Herkiezen – Handsfree-functie – Oproepweergave akoestisch en via knipperend lichtsignaal – Belsignaal in hoogte en volume instelbaar – LCD-display met contrastrijke weergave in grote letters en cijfers – Grote, optisch goed te onderscheiden keuze- en functietoetsen – Uitbreidbaar tot maximaal 5 mobiele gedeelten

 

Scalla-3 losse handset (incl. laadstation).   €79,95

De Scalla 3 Losse handset is alleen te gebruiken in combinatie met de Scalla 3 uitvoering. Dus niet in combinatie met Scalla 1 en 2. De handset heeft, net als het basistoestel, grote en duidelijke toetsen. Daarnaast beschikt hij over een telefoonboek en kunt u het volume handmatig instellen.

 

FreeTEL eco.   €99,95

 

De FreeTEL Eco Dect telefoon voor slechthorenden is een mooie telefoon metSlechthorendentelefoon-FreeTEL eco een eenvoudige bediening die tot 30 dB versterking biedt (op vijf niveaus instelbaar). Wanneer u in het bezit bent van een hoortoestel met een ringleidingstand, dan kunt u ook daarmee telefoneren. Het voordeel van deze manier van telefoneren is, dat er geen geluiden van buitenaf uw gesprek kunnen storen. Beide telefoons zijn voorzien van een SOS knop. Deze alarmfunctie belt bij indrukken automatisch meerdere vooraf ingeprogrammeerde nummers.

Verder beschikt de FreeTEL eco nog over;

– Een handsfree functie – Een noodknop (noodoproep) – Een duidelijk LCD display met grote cijfers – Grote duidelijke toetsen. —In het telefoonboek van de telefoon kunt u 50 telefoonnummers opslaan. —Natuurlijk zijn er ook verschillende beltonen in te stellen en kent het toestel nummerherhaling. —De standby tijd is ongeveer 180 uur.—De Freetel Eco telefoon voor slechthorenden is uit te breiden tot maximaal 5 losse handsets.

 

FreeTEL eco losse handset (incl. laadstation).   €79,95

Slechtorendentelefoon-freeTEL eco losse handsetFreetel Eco Losse handset. Als extra handset te bestellen voor de Freetel Eco basisstations. De handset wordt geleverd inclusief laadstation.

Hulpmiddelen voor uw telefoon

CM-BT2 (Bluetooth ontvanger + halslus).   €99,95

Met de CM-BT2 bluetooth headset kunt u comfortabel handsfree telefoneren met uw mobiele telefoon. Via een inductielus om uw nek zendt de CM-BT2 de audiosignalen naar uw hoortoestel via de ringleidingstand. Bovendien beschikt de zend- en ontvangsteenheid over een traploze volume-instelling en kunt u het klankbeeld veranderen met de omschakeling voor hoge en lage tonen. Ook beschikt hij over een aansluiting voor een stereo oortelefoon. Dus de headset kunt u ook prima gebruiken voor de stereo muziek van uw computer of bijvoorbeeld voor het geluid van het navigatiesysteem in de auto.

 

PL-51 Telefoonversterker.   €79,95

De PL-51 Telefoon versterker plaatst u eenvoudig tussen het telefoontoestel en de telefoonhoorn. De versterker is voorzien van een volumeregelaar en een toonhoogteregelaar. U ontvangt deze telefoonversterker inclusief batterijen en aansluitsnoer.

 

TA-2 Telefoonversterker.   €115,00

 

De TA-2 Telefoon versterker plaatst u eenvoudig tussen het telefoontoestel en de telefoonhoorn. De audio-uitgang maakt aansluiting mogelijk voor: – Hoofdtelefoon – Halsringleiding – Audioschoen van het hoortoestel – FM- , infrarood- en ringleidingsystemen. De versterker is voorzien van een Telefoonversterker-TA-2volumeregelaar en een toonhoogteregelaar. U ontvangt de TA-2 telefoonversterker inclusief voeding met netadapter en aansluitsnoer. Voeding met batterijen is ook mogelijk. (niet standaard meegeleverd)

Uw hoortoestellen direct verbonden met uw mobiele telefoon via Bluetooth.

Veel hoortoestellen kunnen gekoppeld worden met uw smartphone via Bluetooth. Het geluid van uw smartphone wordt via uw hoortoestellen weergegeven, zij werken dus als een draadloze headset. Neem voor meer informatie gerust even contact met ons op!