TV Hulpmiddelen

Kosten: Wij geven u graag een offerte op maat afhankelijk van het type TV hulpmiddel. In veel gevallen wordt het vergoed via uw zorgverzekeraar.

Wanneer het gehoor minder wordt is ook het verstaan van de televisie vaak lastig, vooral als de spraak snel gaat en er veel achtergrondgeluiden zijn. Het geluid harder zetten helpt dan niet en kan ook hinderlijk zijn voor de omgeving.

Universele TV hulpmiddelen

Gelukkig zijn er speciale TV hulpmiddelen. Bij de universele TV hulpmiddelen wordt het geluid van de televisie via een ringleiding draadloos weergegeven via uw hoortoestellen. Of indien u geen hoortoestellen draagt via een draadloze kinbeugel. Bij beide systemen kunt u zelf het volume eenvoudig aanpassen.

Met de OSKAR TV spraakversterker van faller wordt het volgen van alle TV dialogen weer kinderspel.

Deze draagbare TV spraakversterker zorgt ervoor dat spraak extra duidelijk wordt weergegeven terwijl hinderlijk achtergrondgeluid wordt weggefilterd. U kunt de versterkerbox dicht bij u neerzetten, bijvoorbeeld op de leuning van de stoel of op tafel.

TV Hulpmiddelen van alle merken hoortoestellen

 

Wij leveren ook TV hulpmiddelen van alle merken hoortoestellen. Het voordeel hierbij is dat het kastje het geluid direct naar het hoortoestel zendt. U hoeft geen ringleidinglus te dragen en het hoortoestel hoeft niet op de ringleidingstand.

Proefperiode

Een TV hulpmiddel mag altijd vrijblijvend thuis uitgeprobeerd worden, voor het installeren kan er iemand bij u thuis komen.

Vergoeding

In veel gevallen krijgt u voor een TV hulpmiddel een vergoeding van uw zorgverzekeraar. Uiteraard zullen wij dit voor u regelen.